Ülke/Şehir :
Beylikdüzü
Email :
Telefon :
0 542 388 4074

Kirli Koltukları Temizleme

Beylikdüzü Koltuk Yıkama > Koltuk Yıkama > Kirli Koltukları Temizleme

Kirli Koltukları Temizleme

Ailelerimizin çoğunda sandalyeler önemli bir yere sahiptir. Evlerimizde en çok vakit geçirdiğimiz eşyalardan biri koltuktur. Tasarımdan yumuşaklığa kadar birçok fonksiyonuna dikkat ediyoruz. Koltuk temizliği de çok önemli, günün yorgunluğunu atmak için oraya uzanıp oturup televizyon seyredebiliriz. Evde toz dolaşmakta ve çeşitli koşullar koltukların arasına girerek kirlenmesine neden olmaktadır. Özellikle açık renkli koltuklarda bu kirlilik koşulları hemen insanların ilgisini çekmiş ve evimize gelen misafirler üzerinde kötü bir izlenim bırakmıştır. Ayrıca direk güneş ışığına maruz kalan koltukların derileri normalden daha hızlı aşınır.

 Koltukların temizliği bizim için çok önemli. Koltuk temizliği konusunda profesyonel firmalardan yardım alabilir veya bu adımları evde basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yeterli mali kapasiteye sahipseniz, koltuğu temizlemek için profesyonel bir şirketten yardım almak en iyisidir.

 Kumaş türüne göre koltuk temizliğini inceleyelim.

 Deri Koltuk Temizliği

 Deri koltukları temizlerken çok fazla su kullanmamaya dikkat edin ve temizledikten sonra koltukları iyice kurulayın. Deri koltukları temizlemek için çamaşır suyu, ispirto, oje çıkarıcı, bulaşık deterjanı veya çamaşır kullanmayın. Fırça, bulaşık teli, ovalama süngeri gibi sert temizlik maddeleri kullanmayın. Berrak mikrofiber bezler en iyi temizlik malzemesidir. Deri koltuktaki lekeyi bezle silmeye çalışmayınız; bu, lekenin yuvaya girmesine neden olur. Bezi hafifçe bastırarak koltuğa dökülen sıvıyı giderin. Ovma. Temizledikten sonra koltuk derisini vazelin ile yumuşatabilirsiniz. Deri koltuk üzerindeki lekeyi Arap sabunu ile karıştırılmış su ile temizleyebilirsiniz. Ardından kuru bir bezle kurulayın.

 Tay Tüyü Kumaş Temizliği

 Öncelikle, sadece tay için değil diğer tüm kumaş türleri için önemli olan lekeyi değiştirme zamanının geldiğine dikkat edilmelidir. Koltuğumuz dökülmüşse veya başka şekilde lekelenmişse, leke kurumamalıdır. Leke kumaşa girmeden önce işlenmelidir. Tedavi sırasında kimyasal ağartıcılar ve ağartıcı içeren karışımlar kesinlikle kullanılmamalıdır. Kumaş üreticileri sadece temiz sabunlu su önermektedir. Ayrıca tayımızın koltuğunu sileceğimiz bez de önemlidir. Öncelikle kullanacağımız bez emici olmalıdır. Lekeli alanı silerken, bez lekeyi emebilmelidir. Bunun için emici havlular kullanılmalıdır. Temizlik sırasında sabunlu suya batırılmış bir havlu iyice sıkılır ve nemlendirilir. İşlem daha sonra nemli bir bezle lekenin en yakın alanını dairesel bir şekilde ve aşırı güç kullanmadan silerek sona erer.

 Süet Koltuk Temizliği

 Süet koltuktaki lekelere alkol sıkın ve kuru bir fırça ile ovalayın. Sonra süngerle yıkayın. Süet koltuklardaki lekeleri ovalayarak çıkarmak için mikrofiber bez de kullanabilirsiniz. Süet koltukta yağ lekesi varsa ve leke yeniyse lekeyi tamamen kaplayacak kadar tuz ekleyip 10 dakika bekleyin. Daha sonra tuzu alıp tekrar tuzu dökün ve beklemeden yağlı kısmı ovalayın. Bir kapta 2 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı bulaşık deterjanı karıştırın ve lekeli bölgeye uygulayın. Silme işlemi bittiğinde durulayın ve silin. Bu işlem aynı zamanda süet koltuktaki yağ lekesini de çıkaracaktır.

 Koltuk Temizliğinde Yapılmaması Gerekenler

 Ağartıcı gibi ağartıcı maddeler kullanmayın. Kumaşı çok fazla ıslatarak veya çok fazla kuvvetle temizlemeyin. Koltuğu doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının. “Kuru Temizleme Var” yazmıyorsa kuru temizleme yapmayın. Koltukları temizlemek için halı yıkama makinesi kullanmayın. Koltuğu kurutmak için ütü kullanmayın. Koltuk, soba veya elektrikli ısıtıcılar gibi ısı kaynaklarından en az bir metre uzakta olmalıdır. Koltuğun üzerine aşırı derecede ısınan nesneler koymayın. Koltuğunuzu çok nemli veya aşırı tozlu yerlerde bırakmayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir